BROCHURE OPLEIDING LUISTERKINDWERKER

Waterlelies
Waterlelies

Voor wie?

  • Voor iedereen die graag wil leren om écht te luisteren naar zichzelf, hun kind en anderen, en zichzelf daarmee wil ontwikkelen naar meer bewust zijn,
  • Als je met kinderen werkt en een verdieping wil, bijvoorbeeld als psycholoog, jeugdwerker, leerkracht, opvang, etc,
  • Voor ouders die meer in verbinding willen zijn met hun kind en op een andere manier willen kunnen "praten" met hun kind.
  • Om van je hobby je beroep te maken, als je al meer met anders communiceren doet en een methode wilt leren waar je houvast mee kan krijgen en waarmee je een manier hebt om naar de buitenwereld toe te communiceren wat je precies doet,
  • En alle andere mogelijkheden waar Jij in voelt, dit resoneert met mij, hier zegt mijn hart Ja op!

Wat leer je?

Gedurende een half jaar leer je Luisterkind-afstemmingen maken volgens de unieke Luisterkind Methode. Je leert afstemmen op energetisch niveau met de ander en écht te luisteren hoe het met de ander gaat, wat er speelt en wat er aangekeken en verwerkt mag worden.

Je leert hoe je het gesprek wat je hebt met de ander, dit kan zijn via beelden, gevoelens, taal en emoties, te vertalen naar de ouders of de aanvrager van de Luisterkind-afstemming, zodat zij verder kunnen in hun proces. Omdat Jij naar ze luistert en de vragen samen met ze doorneemt en de antwoorden op papier zet. Niet een advies van een ander, nee het advies van degene zelf, van hun ziel, wat zij nodig hebben om verder te kunnen. Met duidelijke handvatten om op verder te bouwen.

Wat heb je nodig?

Iedereen kan het leren! Het allereerste wat je nodig hebt is een JA. Als jij een JA voelt, dan weet ik dat je de intentie en de commitment hebt om de opleiding te doen en het te leren. En bij de een zal het sneller en makkelijker gaan als bij de ander, maar iedereen kan leren afstemmen. Dus leeftijd, geslacht, achtergrond, maakt allemaal niet uit.

Je commitment houdt naast de JA die je voelt in, dat je de tijd wil investeren in de opleiding en in jezelf, om het te leren en dat je bereid bent om de diepte in te gaan, bij jezelf en bij de ander. Met je intentie om het te willen leren en je commitment om het te kunnen leren, weet ik zeker dat je het kunt! Je hoeft de stap alleen maar zelf te zetten.

Wat krijg je?

Je ontvangt op de eerste lesdag je opleidingsmap waar de theorie voor de gehele opleiding in verwerkt is. Tijdens de vijf lesdagen leg ik de methodiek uit en gaan we zoveel mogelijk oefenen op elkaar, zodat je het direct in de praktijk kan brengen.

Gedurende de hele opleiding, krijg je tussen de lesdagen door persoonlijke begeleiding van mij per mail, zodat je zoveel mogelijk feedback krijgt op de afstemmingen die je zelfstandig gaat maken. Na de vijfde lesdag heb je nog twee maanden om af te studeren en de resterende voldoendes te halen, waarna je als Luisterkindwerker aan de slag kan of als dat niet je intentie is, je in ieder geval een grote persoonlijke ontwikkeling hebt doorgemaakt, wat je voor de rest van je leven kan gebruiken.

Hoe verder?

Vanaf september 2023 geef ik alleen les online via E-learning op vaste dagen of kun je, als jezelf met 2 tot 4 mensen bent, met mij overleggen om 5 dagen in te plannen naar jullie voorkeur. De E-learning is bij de vaste dagen van 9.30 tot 13.30 uur. Meld je aan via het inschrijfformulier en geef aan welke data je wilt, op locatie of online. Stuur me een mailtje als je zelf een groepje hebt.

Praktische informatie

De kosten voor de opleiding zijn € 1.545,= btw vrijgesteld. Het lesmateriaal is inbegrepen. Op locatie kunnen er maximaal 12 deelnemers mee doen en via E-learning maximaal 4 deelnemers, zodat ik de aandacht en begeleiding kan bieden die ik wil bieden.

De opleiding is opgezet door Diana Hendriks en staat geregistreerd bij het Centraal Bureau Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) Als Trainer ben ik ook geaccrediteerd bij het CRKBO, daarom is de opleiding vrijgesteld van BTW. Wellicht zijn er mogelijkheden bij je werkgever om studies te doen voor persoonlijke ontwikkeling of omdat het raakvlakken heeft met je werk. Of heb je een eigen onderneming en kun je de kosten op scholing boeken. Informeer naar je mogelijkheden bij je werkgever of belastingadviseur. Het STAP-Budget is helaas bij Luisterkind nog niet in te zetten.

Om de opleiding online te kunnen volgen is uiteraard een pc/laptop met een camera en microfoon noodzakelijk, daarnaast heb je een schrijfblok A4 formaat en een pen bij de hand. Naast de lesdagen en de opleidingmap krijg je toegang tot het online portaal, waar je nog meer ondersteuning kunt vinden gedurende de opleiding.

Data startend 2024

E-learning

Maandagen: 26 augustus, 16 september, 21 oktober, 18 november en 16 december

Dinsdagen: 28 juni, 16 juli, 20 augustus, 17 september en 22 oktober

Vrijdagen: 18 oktober, 8 november, 6 december, 3 januari en 31 januari

Zaterdagen: 2 november, 23 november, 21 december, 18 januari en 15 februari

 

In overleg in te plannen op andere dagen/tijden, stuur me gerust een mailtje of verzoek om te bellen.

Inschrijven opleiding tot Luisterkindwerker

Wil jij Luisterkindwerker worden? Schrijf je dan hier in !