Contact met je dierbare zonder te praten

Luisterkind afstemming voor kinderen en volwassenen met een communicatie beperking

De Luisterkindwerker is er ook voor kinderen en volwassenen die niet tot nauwelijks kunnen communiceren. Deze Luisterkind afstemming kun je aanvragen voor je kind, ook als ze ouder zijn als 10 jaar en zelf door hun communicatieprobleem geen toestemming kunnen geven. Daarnaast voor je partner of familielid als er geen andere familie meer is die dichterbij staat. Ik zal ten allen tijde vragen hoe de situatie is, om te beoordelen of ik de afstemming mag doen, omdat de persoon waar het over gaat geen toestemming kan geven. Daarbij vraag ik al in verbinding aan de persoon of hij of zij in gesprek wil gaan met me.

Ik ga in verbinding van hart tot hart

Voor de Luisterkind afstemming maak ik verbinding met de persoon van hart tot hart en ga ik in een gesprek met ze. Mijn ervaring is dat de persoon staat te trappelen om zijn of haar verhaal te vertellen, omdat ze dat op de gebruikelijke manier niet kunnen en ontzettend enthousiast en dankbaar zijn, dat ze eindelijk gehoord worden. Ik zal alles opschrijven wat ze kwijt willen, zodat ze zoveel mogelijk informatie kunnen geven aan degene die de afstemming voor ze heeft aangevraagd. Soms kan het zijn dat ik al iets kan betekenen, met bijvoorbeeld een healing, maar vaak is het met deze Luisterkind afstemming vooral dat ze eindelijk hun verhaal kwijt kunnen.

Enthousiast geworden? Vraag dan hier Luisterkind afstemming aan!

Voorbeeld vragen die je kan stellen

 • Ben je gelukkig?
 • Woon je op de juiste plek?
 • Zijn de hulpmiddelen voldoende?
 • Wat zou je graag tegen me/ons willen zeggen?
 • Vind je dat wij goed voor je zorgen? Of hoe wil je het anders?
 • Ben je blij met je speelgoed?
 • Wil je graag meer naar buiten? Of vind je buiten juist niet leuk?
 • Heb je pijn?
 • Begrijp je alles wat we zeggen?
 • Heb je last van de drukte of van iets anders?
 • Hoor je ons wel goed?

 

Luisterkind-afstemming aanvragen

Wil je een Luisterkind-afstemming aanvragen voor iemand die beperkt of niet kan communiceren met je? Dat kan hier!