In liefdevol contact met je ongeboren kindje

Geboortebegeleiding afstemming

In een Luisterkind Geboortebegeleiding-afstemming stem ik me als Luisterkindwerker af op je ongeboren kindje. In tegenstelling tot alle andere Luisterkind-afstemmingen is het bij een Luisterkind Geboortebegeleiding altijd op afspraak en zijn de kosten € 166,-

Vanaf 28 weken zwangerschap maken we 4 afspraken, elke week 1. Op het afgesproken tijdstip ga je een half uurtje iets voor je zelf doen om even bij te komen en als je dat zo voelt, bewust contact maken met je baby. Bijvoorbeeld door een buikmassage of lekker in bad of samen met je partner op bed, net wat jij / jullie fijn vinden.

In dit half uur ga ik voorzichtig in contact met de baby via de Luisterkind methode. Ik laat de baby vertellen wat hij of zij wil vertellen en jullie kunnen vragen aanleveren voorafgaand aan het gesprek, die ik mee zal nemen in het contact. Samen komen tot wensen van jullie en ook de wensen van de baby. Bijvoorbeeld qua geboorte en ook de eerste levensfase.

Na elke afspraak ontvangen jullie direct het verslag per mail, waarna jullie voor de week erop nieuwe vragen kunnen aanleveren. Alsof je een handleiding krijgt, voor tijdens de zwangerschap, de geboorte en voor als de baby er is, die jullie samen met de baby hebben opgesteld. Het geeft houvast en rust om te weten wat jullie van elkaar nodig hebben en daar gaat deze Luisterkind Geboortebegeleiding afstemming om.

Hiernaast zie je een aantal voorbeeldvragen, uiteraard is elke vraag mogelijk. Net als met alle andere afstemmingen, laat ik komen wat er komen mag en luister ik naar wat de baby te vertellen heeft.

Enthousiast geworden? Vraag dan hier je Luisterkind-afstemming aan!

Voorbeeld vragen van ouders

 • Heeft de baby het goed in mijn buik?
 • Krijgt de baby genoeg voeding binnen?
 • Wil de baby in bad geboren worden?
 • Vind hij of zij de naam ..... leuk?
 • Waarom heb je ons als ouders gekozen?
 • Wat heb je nodig als je geboren bent?
 • Wil je direct bij papa of mama liggen en even helemaal alleen zijn?
 • Hou je van drukte met kraamvisite?
 • Welke kleur kamer vind je mooi?

Voorbeeld vragen van de baby

 • Waarom heeft mama soms verdriet?
 • Kan mama minder werken en meer rust nemen
 • Kan papa vaker tegen me praten, ik vind zijn stem fijn
 • Mag ik thuis geboren worden, in het bed waar we nu ook liggen?
 • Mag ik in deze slaapkamer blijven totdat ik wat groter ben?

 

 

Luisterkind-afstemming aanvragen

Wil je een Luisterkind Geboorteverwerking-afstemming aanvragen? Dat kan hier!