Orchideen met zeepbellen

Uit eigen ervaring Nieuwetijdskinderen helpen

Ik gebruik nu mijn eigen ervaring als kind zijnde en als moeder om de kinderen van Nu te mogen begeleiden.

Kinderen in de huidige maatschappij

Mede door de Nieuwe tijd op de Aarde, worden er steeds meer kinderen geboren die gevoeliger zijn (ook wel Nieuwetijdskinderen genoemd) en daardoor lichamelijke en/of psychische klachten vertonen. Op lichamelijke vlak uit zich dat bijvoorbeeld in klachten als astma, eczeem, voedselallergie of andere allergieën. Op psychisch vlak wordt er steeds vaker een diagnose gesteld binnen het Autisme Spectrum Stoornis (ASS) of een concentratiestoornis zoals ADHD of ADD.

Door de vraag van de maatschappij kunnen deze kinderen niet mee. Ze zijn te stil of juist te agressief, kunnen zich niet concentreren, zijn te druk en chaotisch, etc. Allemaal gedragingen die onze maatschappij weerspiegelt en onder het label gedragsproblemen worden gezet.

Gevoel en zintuig

In mijn ogen zijn het de geschenken van deze Aarde. De wijsheid die deze kinderen al bezitten bij de geboorte is onvoorstelbaar. En die wijsheid is ook net wat ze in de weg zit. Frustraties als baby al, dat ze opgesloten zitten in een klein lichaam wat volledig afhankelijk is van een verzorger. Stel je maar eens voor dat je als volwassene in een babylichaam zit, dan is het voor de meeste van ons ineens niet zo moeilijk meer te raden waarom de baby zoveel huilt of waarom de peuter zulke driftbuien heeft.

Deze kinderen leren niet met woorden, deze leren met gevoel, met hun zintuigen. Ze weten hoe een appel er uit ziet, hoe die aanvoelt, hoe die smaakt en laten we wel zijn, is dat niet veel belangrijker dan hoe je het woordje appel schrijft?

Dyslexie, dyscalculie zijn ook van die mooie voorbeelden van een “zogenaamde” beperking, waardoor kinderen niet mee kunnen in de maatschappij. Vaak zijn dit zeer creatieve kinderen, die in beelden denken, niet in woorden. En Nederlands is dan ook nog eens een onlogische taal, dus geen wonder dat je de d en de t door elkaar heen haalt, het klinkt hetzelfde.