Begeleiding bij problemen in de relatie tussen ouder en kind of tussen broers en zussen

Inzicht krijgen in de relaties binnen je gezin om in liefde en harmonie met elkaar te leven

Begeleiding van het gehele gezin

Ik begeleid kinderen met gedragsproblemen en hooggevoelige kinderen. Naar mijn mening is er altijd sprake van een samenspel in het gezin van het kind en is het net zo belangrijk om de ouders te begeleiden als het kind.

Als je kind door mij begeleid wordt, adviseer ik meestal ook om gezinsbegeleiding aan te vragen, zodat er direct het totale plaatje wordt behandeld, om zo effectief mogelijk te behandelen en de beste resultaten voor het hele gezin te behalen, zodat er weer in harmonie en liefde met elkaar geleefd kan worden. Dat is vaak de wens van zowel de ouders als van het kind.

In samenwerking met mijn gidsen begeleid ik ook gezinnen waar er problemen zijn in de relatie tussen 2 of meerdere gezinsleden. Ik stem me af op het gehele gezin en krijg door wat er mag gebeuren.

Kosten

De kosten zijn € 77,- incl. btw per uur en worden op nacalculatie gefactureerd.

 

Een aantal voorbeelden

Hieronder volgen een aantal voorbeeldsituaties. 

Ouder(s) overbelast

Ik krijg door dat er een healing behandeling voor een ouder nodig is, zodat deze weer op kan laden. Je speelt als ouder een belangrijke rol in het leven van je kind. Onbewust draag je ook bij aan het gedrag van het kind. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is om alles te combineren, gezin, huishouden, werk, familie, vrienden en als je dan een kind hebt die iets meer aandacht nodig heeft, valt het niet mee om rechtop te blijven staan. Het kind voelt helaas dat je als ouder vermoeid, geïrriteerd of gefrustreerd bent en zal daar op mee varen, waardoor er nog meer onrust ontstaat. Door healing kun je weer nieuwe energie opdoen en de negatieve lading van ruzies in huis weghalen. Daarmee ontstaat dan ook weer vernieuwde energie om aan de relatie met het kind te werken.

Psychische klachten bij zowel ouder als kind

Als er bij zowel ouder als kind sprake is van een psychische klacht, kunnen de gezinsleden elkaar versterken in het gedrag. Door beide te behandelen en de band tussen de gezinsleden energetisch op te schonen, kan er al heel veel rust worden gecreëerd.

Hechtingsproblemen bij kind en of ouder

Bij hechtingsproblemen van het kind of soms van de ouder is het contact meestal ook verstoord. Door afstemming met mijn gidsen en op het kind of de ouder, probeer ik te achterhalen op welke moment de hechting verstoord is geraakt. Wat is het moment dat er onveiligheid is ervaren? Daar ga ik dan naar terug via regressietherapie technieken. Bij voorkeur gebeurt dit in een consult in de praktijk, zodat we het moment exact naar voren kunnen halen in je geest en er een verandering in aan kunnen brengen, zodat er rust ontstaat en er opnieuw hechting kan plaatsvinden.

Onverklaarbare boosheid en agressie bij kinderen

Boosheid bij kinderen kan vele oorzaken hebben, waaronder hechting, relatie met een ouder, frustratie door school/opvang of bijvoorbeeld doordat ze gepest worden. Ik stem me af op het kind en ga kijken waar de boosheid vandaan komt. Hierbij maak ik gebruik van het contact met mijn gidsen, familieopstelling of regressie, waarbij het ook kan zijn dat de boosheid voortkomt uit een vorig leven. Bij hoog gevoelige kinderen, kan het zijn dat ze energie hebben opgepikt uit hun omgeving en de boosheid helemaal niet van hun is, maar van iets in huis of op school of van de ouders. Aan de hand van wat er uit de afstemming komt, kan ik bijvoorbeeld een healing geven of advies hoe met het kind om te gaan, zodat de boosheid minder wordt. Bij pesten is het vaak van belang om ook in gesprek te gaan met school en het kind of kinderen die je kind pesten. Door het bespreekbaar te maken, kan er vaak al veel worden opgelost.

 

Elk mens is anders en zo ook elk gezin is anders. Wat voor jouw gezin en jouw situatie nodig is, kan dus heel anders zijn als hier vermeld. Ik werk in samenwerking met mijn gidsen en zij zullen mij adviseren welke technieken en welk consult in te zetten voor jouw gezin.

Gezinsbegeleiding

Wil je meer informatie over dit consult of een afspraak maken?