Dieren met gedragsproblemen

Ook dieren kunnen een stressvol bestaan hebben

Dieren leven puur intuïtief en voelen alles wat in hun omgeving gebeurt

Psychische en lichamelijke klachten bij (huis)dieren

Er wordt ook van beesten, vooral van huisdieren, steeds meer verwacht en de omgeving wordt ook voor dieren steeds drukker en stressvoller. Ze krijgen net als mensen vage klachten of gedragsproblemen, omdat ze simpelweg niet snappen wat er om hen heen gebeurt en hoe ze hier mee om moeten gaan. Daarnaast leven dieren puur intuïtief en voelen ze alles wat in hun omgeving gebeurt.

Als gevolg van stress, ontwikkelen zich bijvoorbeeld gedragsproblemen, zoals verlatingsangst, veelvuldig blaffen en piepen bij honden of sproeien bij katers. Allemaal uitingen waarmee ze aangeven zich niet prettig te voelen.

Ook bij staldieren zie je soms ineens een verandering in gedrag, zoals rondjes lopen of angstig wegkruipen bij geluiden, maar ook lichamelijke klachten zoals haaruitval, eczeem, etc.

Bij welke klachten dan ook, is het altijd verstandig om eerst contact te leggen met de dierenarts.

Dieren behandelen op afstand

Ik behandel dieren bij voorkeur op afstand. Mijn ervaring is dat dieren zich op een andere plaats als hun eigen huis/stal, anders gedragen dan bij mij in de praktijk.

Luisteren naar het dier

Na een telefonisch of mail consult met jou als eigenaar, spreken we een moment af waarop ik me afstem op het dier. Ik luister wat het dier te vertellen heeft en geef indien nodig een healing. Je kunt ook zelf vragen stellen, die ik dan probeer mee te nemen. Ik laat het aan het dier over wat ze willen vertellen, dus het kan ook dat de vragen niet beantwoord worden. Er komt, wat er mag zijn.

Na de afstemming krijg je van mij een mail met mijn bevindingen en kunnen we nog overleggen over verdere consulten of behandelingen. Bijvoorbeeld als het dier nog verdere healing nodig heeft of ik het gevoel heb, dat een edelsteen of edelsteenwater goed zou kunnen helpen.

Kosten

De kosten van dit consult zijn € 77,- incl. btw.

Een consult voor dieren

Wil je meer informatie over dit consult of een afspraak maken?