Individuele ademcoaching volledig afgestemd op jou

Verbonden ademhaling

Ademcoaching sessie

We kunnen een dagen lang zonder eten, drinken wordt al lastiger en zuurstof, daar kunnen we maar maximaal 10 minuten zonder.

Toch is het een beetje een ondergesneeuwd kindje, we halen automatisch adem, het is een proces wat vanzelf gaat, dus waarom zou je daarmee bezig zijn? Om je bewust te zijn van je lichaam onder andere.

Baby’s en kleine kinderen ademen over het algemeen nog zoals dat van nature is ingesteld. Het hele lichaam doet mee met de ademhaling en dit kun je ook zien. Er is nog geen beperking of anders aangeleerde beweging, door wat ze meemaken. Ze uiten alles op het moment dat het er is, dat het gevoeld wordt door het lichaam.

Bij volwassene is dat anders. Doordat we niet meer acuut onze emoties laten gaan, is er in ons lichaam steeds meer spanning opgeslagen. Alleen al een simpele geeuw of zucht, die niet naar buiten mag, omdat we met iemand staan te praten of op het werk zijn en dat is dan niet gepast, slaan we elke dag onnodig veel spanning op die in je lichaam achterblijft. Door eenvoudige adem technieken aan te leren die voor ontspanning zorgen én door minder bezig te zijn met wat gepast is, kun je al veel bereiken. Bewust zijn van hoe je ademt, betekent bewust in contact zijn met je lichaam en daarmee de eerste stap naar voelen, wat je lichaam nodig heeft.

Daarnaast slaan we onze emoties op in ons lichaam als die niet geuit worden. Een hond bijvoorbeeld schud zich uit of rilt een keer over het hele lichaam, om de stress te releasen. De emotie of de spanning die hij opgebouwd had, verdwijnt op die manier direct uit het lichaam. Dit kun je als mens ook heel eenvoudig zelf doen, door met regelmaat te schudden met je lichaam, bijvoorbeeld op muziek.

Tot hier wat je zelf kan doen en al veel mee kan bereiken. De diep opgeslagen, niet geuite emoties, die zowel door het dagelijkse leven als door een ernstig trauma kunnen zijn ontstaan, zijn lastiger zelf naar boven te halen en los te laten. Daar kun je bij mij voor terecht voor een verbonden ademsessie.

Wat kun je verwachten

Ik maak gebruik van de techniek Verbonden Ademhaling. Er zijn allerlei namen voor verbonden ademhalen, waarvan sommige zelfs met geregistreerde merknaam, maar het komt van oorsprong bij onze voorouders vandaag en werd gebruikt om in trance te komen, om naar binnen te keren en weer bij jezelf uit te komen. En eventuele freeze/fight/flight reacties alsnog los te laten uit het lichaam. Tijdens de sessie maak ik daarnaast gebruik van Body Mapping. Met deze techniek, ondersteun ik je lichaam en help ik je sneller door bepaalde processen heen te gaan, als dat je alleen zou ademen. Het helpt je eerder je trauma's en blokkades los te laten en maakt de sessie nog effectiever.

Als je bij mij komt voor een ademsessie begin ik met uitleggen wat we gaan doen, wat je kan verwachten en wat niet, zodat je eventuele twijfel of drang naar controle los kunt laten en je kan overgeven aan het proces. Misschien ben je al eens met ademwerk in aanraking gekomen in een cirkel of ceremonie en voelde dat niet fijn of onveilig. Ik geef in mijn praktijk alleen individuele ademsessies of duo als mensen dat willen. Ik vind de setting zeker zo belangrijk als het verbonden ademhalen zelf, het is zo belangrijk dat je voelt dat je veilig bent en gezien en gehoord wordt en dat wil ik je kunnen bieden.

Praktisch

De kosten voor een ademcoaching sessie is € 150,= en het duurt gemiddeld 2 uur. Wil je nog dieper in proces en meerdere sessie doen? Dan kun je ook een traject van 3 sessies boeken, met 2 a 3 weken tijd er tussen voor € 400,- incl. btw.

Als je naar me toekomt voor een sessie, dan adviseer ik je gemakkelijk zittende kleding aan te doen, bij voorkeur zonder rits of knopen. Neem daarnaast een groot badlaken en dekentje mee. En eet geen zware maaltijd voorafgaand aan de sessie, iets kleins kan prima.

Ademcoaching sessie

Wil je meer informatie over een ademcoaching sessie of een afspraak maken?